Creators Connect Apeldoorn
‘Zwitsal Apeldoorn’
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

055 8448 673
apeldoorn@creatorsconnect.nl
Routebeschrijving

Creators Connect Oisterwijk
‘KVL fabriek’
Almystraat 14
5061 PA Oisterwijk

013 303 23 49
oisterwijk@creatorsconnect.nl
Routebeschrijving

Creators Connect Apeldoorn
‘Zwitsal Apeldoorn’
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

055 8448 673
apeldoorn@creatorsconnect.nl
Routebeschrijving

Creators Connect Oisterwijk
‘KVL fabriek’
Almystraat 14
5061 PA Oisterwijk

013 303 23 49
oisterwijk@creatorsconnect.nl
Routebeschrijving

Sales of branding: wat is belangrijker?

Sales of branding? Oké. Laten we maar meteen duidelijk zijn: ze zijn natuurlijk allebei essentieel voor een succesvolle onderneming. Sterker nog, als je het goed doet versterken ze elkaar.

Sales

Maar eerst even de zaken benoemen. Wat is sales en wat is branding? Sales is het proces waarbij je potentiële klanten, vaak met feitelijk informatie of een aanbieding, overtuigt om jouw product of dienst te kopen. Van een persoonlijk verkoopgesprek tot online advertising, gericht op het genereren van directe omzetgroei.

Voordelen van sales:

 1. Genereren van omzet: Sales is essentieel voor het genereren van omzet en groei van je bedrijf.
 2. Klanten werven: Door middel van sales kun je nieuwe klanten aantrekken en je klantenbestand vergroten.
 3. Upselling: Sales kan ook gebruikt worden om bestaande klanten te overtuigen om meer te kopen of te upgraden naar duurdere producten of diensten.

Branding

Bij branding gaat het meer om je merk als geheel. Je geeft het vorm en positioneert het in de markt met een unieke identiteit. Zo bouw je vertrouwen en loyaliteit bij je doelgroep; een emotionele connectie met je klanten! En dat is dus per definitie een langetermijnproject.

Voordelen van branding:

 1. Emotionele connectie: Branding creëert een emotionele connectie met je klanten, waardoor zij meer betrokken zijn bij je merk en trouw blijven.
 2. Differentiatie: Branding zorgt ervoor dat je je onderscheidt van de concurrentie en dat je merk uniek wordt in de ogen van je klanten.
 3. Vertrouwen: Een sterk merk zorgt voor vertrouwen bij je klanten en verhoogt de kans dat zij voor jouw merk kiezen boven de concurrentie.

Zo zie je eigenlijk al dat sales en branding allebei belangrijk zijn. Sales vaak op de korte termijn. Het is een kans om bij klanten onder de aandacht te komen. En branding bouwt vervolgens een sterke relatie en een voorkeurspositie op met je klanten. De volgende stap is bekijken hoe ze elkaar kunnen versterken.

Sales en branding kunnen elkaar versterken door:

 1. Consistentie: Door merkpositionering en daaraan gekoppelde communicatie te combineren met sales, geef je klanten een consistent beeld van jouw merk.
 2. Emotionele connectie: Sales kan de emotionele connectie met je klanten versterken door bijvoorbeeld verkoopgesprekken of exclusieve deals.
 3. Upselling: Met branding betrek je je klanten meer bij je merk, waardoor zij meer geneigd zijn om te upgraden of meer te kopen.
 4. Vertrouwen: Sales en branding kunnen samenwerken om vertrouwen te creëren. Een sterk merk overtuigt klanten om te kopen. Sales kan dat vertrouwen versterken via persoonlijk contact of een overtuigende sales pitch.
 5. Focus op klantbehoeften: Met branding laat je zien dat je begrijpt wie je doelgroep is en wat hun behoeften zijn, terwijl sales deze behoeften vervult met gepersonaliseerde aanbiedingen.
 6. Concurrentievoordeel: Branding zorgt ervoor dat je je onderscheidt van de concurrentie, terwijl sales deze differentiatie benadrukt met overtuigende argumenten of voordelen.

Met sales en branding in een goeie mix versterken ze elkaar. Daarmee zorg je voor groei en hogere omzetten. Ze hebben dus allebei een plekje in je marketingstrategie nodig. Kort gezegd: samen zorgen ze voor een consistent merk dat klanten bindt en hun behoeften vervuld.

Nu is het wel zo dat in de praktijk blijkt dat kleinere merken zich in eerste instantie meer op activatie of sales moeten richten om te groeien. Maar ieder bedrijf bereikt het punt dat de rek eruit is. Dan wordt het tijd om branding bij te schakelen.

Hulp bij nodig? We gaan graag eens met je om tafel.

Ja, laten we even bellen