Design

“De visuele vertaling van de identiteit van jouw bedrijf.”

Over Design

Design kan op zijn simpelst omschreven worden als ‘vormgeving’. Maar design is ook een term voor een ontwerp of opmaak.

Design is bijvoorbeeld industriële vormgeving. Daarbij gaat het om productontwikkeling, het ontwerpen van voorwerpen. Daarnaast is het woord design ook te gebruiken als term voor een ontwerp. Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of iets wat al bestaat.

Het is een model van de (toekomstige) werkelijkheid. Een ontwerp kan een tekstuele beschrijving zijn, maar het kan ook een tekening of een schaalmodel zijn. Design kan ook gaan over de opmaak. Daarbij gaat het over de visuele opbouw van een (grafisch) ontwerp.

Er zijn verschillende soorten ontwerpen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een bouwontwerp, waarbij het gaat om een ontwerp dat wordt toegepast in de bouw. Daarnaast is er nog en kunstontwerp, waarbij het kunstwerk of het (kunst-)product wordt ontworpen. Meestal gaat dit met behulp van schaalmodellen of schetsen. Een kledingontwerp is een ontwerp voor een kledingstuk of een kledinglijn. Tot slot is design een term voor een exclusief gebruiksvoorwerp, een vormgegeven product dat exclusief is of door een hoogstaande designer is uitgevoerd.

Jouw ontwerpen via Creators Connect

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het woord ‘design’ meerdere betekenissen. Voor onze klanten hebben wij verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Van huisstijl, social media uitingen tot en met het ontwerpen van strandvlaggen en rollup banners. Ook product- en instore design behoort tot de mogelijkheden.

Als leek is het moeilijk om te kiezen tussen verschillende designers. Er is zoveel te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is te weten dat een design niet 1,2,3 ontstaat. Afhankelijk van het doel en gebuik zal een proces ontstaan. Ga maar na. Als je 3 uur de tijd krijgt om Spiderman na te tekenen. Zou het er beter uitzien dan wanneer je er een half uur of zelf 15 minuten voor hebt?

Heb je een idee wat je wilt uitwerken? Of heb je handen nodig om je afdeling (extern) uit te breiden? Laten wij dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken.

Meer weten?

Contactgegevens

+31(0)558448673

mail@creatorsconnect.nl

Vlijtseweg 130, 7317 AK Apeldoorn

Volg ons op Social Media