Branding

“Drijfveren | Waarden | Eigenschappen”

Over Branding

Branding is het vermelden van een merknaam, bedrijfsnaam of logo met als doel de bekendheid ervan te vergroten. Deze vorm van marketing is niet zozeer bedoeld om het publiek aan te zetten tot actie maar meer om brand value op te bouwen en andere marketingactiviteiten te ondersteunen. Branding is bouwen aan je merk.

EĆ©n vorm van branding is merchandising: fysieke producten waarop het logo wordt geprint, gegraveerd of geborduurd. Dit kunnen promotieartikelen zijn zoals pennen, kleding, sleutelhanger en relatiegeschenken.

Branding kan ook slaan op het doel en de vorm van andere reclame-uitingen. Bijvoorbeeld een spot op radio of tv die vooral bedoeld is ter ondersteuning van de bekendheid en de perceptie van het merk. Ook de sponsoring van sport, evenementen en organisaties en de daar tegenover gestelde exposure kan als branding worden beschouwd.

In nog bredere zin kunnen alle activiteiten en contacten met klanten worden beschouwd als branding. Elke vorm van interactie met klanten en het publiek bepalen immers de perceptie van het merk. Dus ook de ervaring bij producten en dienstverlening zelf is bepalend voor het gevoel dat een product of merk oproept.

Jouw branding via Creators Connect

Bij branding gaat het nog niet zo zeer om marketing – het verkrijgen – van klanten, maar meer om de drijfveren, eigenschappen en persoonlijkheid van het merk. Het ‘waarom’ van jouw merk en hoe je deze als bedrijf zijnde uitdraagt.

Samen zorgen wij voor deze solide basis. Wij kunnen je aanvullen waar nodig of als team je geheel ondersteunen van A tot Z. Laten we kennismaken en de mogelijkheden ontdekken en bespreken.

Vanaf januari 2020 zijn wij ook in Breda!En dat mag gevierd worden! ;)

Schrijf je in en maak kans op een online goodiepakket